Jachtkleding van Rovince beschermt tegen teken

Wie regelmatig in het veld te vinden is of met jachthonden in de weer is, is zich bewust van teken. Rovince kleding is behandeld met het gepatenteerde ZECK-Protec dat in het productieproces al wordt geïmpregneerd in de kleding. Teek werende jachtbroeken, jassen of een blouses die teken afweren? De kleding van Rovince is niet enkel functioneel, het is ook nog eens hele mooie jachtkleding.

Waarom beschermen tegen de teek?

Teken komen vrij veel voor in Nederland. In gras, bosjes, bloemen, of andere begroeiing kunnen teken huizen. Als u door wat langer gras loopt, dan kan een teek al over springen. Teken zijn dragers van de ziekte van Lyme en een tekenbeet kan de ziekte overbrengen. Niet alle teken zijn ziektedragers, dus als u door een teek wordt gebeten, dan betekend dit niet automatisch dat u met Lyme geïnfecteerd bent.

Teek verwijderen

Gebruik voor het verwijderen van teken een tekentang. Deze kunnen wij u leveren. Ook teken op jachthonden kunt u veilig verwijderen met een tekentang. Gebruik nooit zeep om een teek te verwijderen, of alcohol om de tekenbeet te ontsmetten! Hiermee verergert een infectie van een tekenbeet..

Bent u door een teek gebeten, of vindt u een teek op uw lichaam? Verwijder de teek door deze met de tekentang recht uit de huid te trekken. Let er op dat de hele teek is verwijderd. Trek met een stift of een pen een cirkel rond de beet en maak een aantekening in de agenda. Blijf de plek van de tekenbeet de dag erna goed controleren en als u merkt dat de huid rood is of veranderd, raadpleeg direct een arts.

Volg ons