GE2 jachtpatroon: universele hagelpatroon voor zwaarder wild.

De GE2 is een universele jachtpatroon van eigen merk met een mix van 33 gram hagel nummer 3 en nummer 5. Daardoor voor veel uiteenlopende jachtsituaties dé geschikte staalhagel patroon!

Voordelen van de GE2 patroon:

  • geen verschillende patroonsoorten meer meenemen;
  • minder vaak van patronen wisselen als de jachtsituatie verandert;
  • perfecte patroon voor enkelloops pomp-actie en semi-automatische hagelgeweren;
  • opvallend van kleur: in het veld snel terug te vinden.

Door de mix van hagelnummers 3 en 5 wordt de hagelkolom langgerekt. Meer trefkans dus, zoals vroeger bij de vertrouwde loodhagelpatronen. En een zeer goede dekking.

De GE2 patroon:

  • kaliber 12, 70mm-2 ¾”
  • 33 gram staalhagel
  • hagelnummers 3 en 5 in één lading.
  • Bij grotere aantallen onder de € 0,30

Praktijktest: GE 2 staalhagel patroon nr.3-5

Door: Robert Rinsma, oktober 2015

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de GE2 patroon aan te prijzen bij alle waterwild jagers. Ik heb de GE2 patroon nu een aantal maanden in allerlei situaties gebruikt, voornamelijk op ganzen en eenden in de polder onder allerlei weersomstandigheden.
Ik kan maar een ding zeggen: de GE2 is een superpatroon! Naast dat hij er goed uitziet (altijd leuk) doet hij voortreffelijk zijn werk op alle afstanden die geëigend zijn voor hagelpatronen.

Van ganzen die op de lokkers komen op ongeveer 20 à 25 meter, tot hoge snelle doorvliegers op 40+ meter…. met betrekking tot de weidelijkheid een maximum. Maar de GE2 patroon geeft je het gevoel dat je ver kan. De hagel heeft een prima dekking, doorslag en snelheid. Ook bij ganzen die het schot wat meer naar achteren hebben.

Persoonlijk ben ik nooit zo in de ban van een patroon. Iedere jager weet dat als het schot goed zit, het wild valt. Dat principe blijf ik aanhangen, maar past des te meer bij deze patroon. Het is de kers op de taart en die smaakt goed.

Ik promoot de GE2 patroon onder alle jagers, het is een must de GE2 patroon een keer geschoten te hebben. Laat u overtuigen, naast goed oefenen, efficiënte dekking ( camouflage) en positief schieten is het de plus die elke gepassioneerde  jager verdient!

Let op: voor het kopen van munitie en wapens dient men in het bezit te zijn van geldige documenten. Wij vragen hiernaar als u bij ons wapens en/of munitie wilt kopen. Vergeet niet uw schietsportverlof of jachtakte mee te nemen als u wapens of munitie wilt kopen.

Chat openen
1
Waar kunnen we bij helpen?
Stel een vraag.