Restlichtversterker richtkijker

Nachtzicht voor op de richtkijker.

In Nederland is jagen na zonsondergang in beginsel verboden. Echter, bij bijzondere ontheffing is beheer en of schadebestrijding in de nacht soms toegestaan ( bijvoorbeeld zwartwild in het kader van beheer). In deze situaties zijn nachtkijkers die in combinatie met een richtkijker kan worden gebruikt het beste hulpmiddel. Met deze accessoires kan het wild ook in het donker goed worden aangesproken.

Geweermakerij Elspeet biedt verschillende soorten nachtkijkers en restlichtversterkers aan die met of in combinatie met de richtkijker kunnen worden gebruikt. De digitale restlichtversterker is ook een optie. Digitale nachtkijkers bieden een goede beeld kwaliteit, zijn betaalbaar en bieden vaak vele functies die voor optische nachtzichtapparatuur niet te leveren is. Afhankelijk van het model, zijn er tegenwoordig digitale restlichtkijkers op de markt die de kwaliteit van de 2e en 3e generatie optische restlichtversterkers evenaren.

Richtkijker restlichtversterkers leveren wij in zowel de digitale versie als de beeldbuisversie.

De digitale versie heeft enkele voordelen:

  • Gunstige prijs  (vanaf 1.495,- euro)
  • Meer vergroting dan de beeldbuis versies.
  • Geen beeldbuis die stuk kan.
  • Licht in gewicht.

Het nadeel van deze modellen is een hoger stroomverbruik.  Om dit tegen te gaan zijn hiervoor speciale accu’s te verkrijgen.

De restlichtversterkers zijn ook te leveren in een “voorzet model” (niet digitaal),en deze biedt ook een aantal voordelen;

  • Past op iedere kijker (mits de keep niet in de weg zit).
  • Kan tevens als observatiekijker gebruikt worden.

Prijzen vanaf 2.800,- euro incl B.T.W.