Swarovski BT: De ballistische toren voor Swarovski richtkijkers

Het schieten over lange afstand is de afgelopen jaren technisch eenvoudiger geworden. Steeds meer jagers en sportschutters hebben hun kogelbuks uitgerust met een goede richtkijker waarmee ook over enkele honderden meters perfect doel kan worden geraakt. Na de intrede van de afstandsmeter in de jaren negentig van de vorige eeuw duurde het nog even voordat het schieten over lange afstand ook echt door jagers en schutters werd opgepakt. Met de juiste techniek en een goede training is het schieten over lange afstand een onderdeel van de jacht geworden. Steeds meer jagers kiezen voor een ballistische toren op hun richtkijker om gericht wild te kunnen strekken over lange afstanden.

Ballistische toren op Swarovski richtkijkers

SWAROVSKI OPTIK levert voor de Z6(i), Z5 en Z3 richtkijkers de mogelijkheid om deze met een ballistische toren uit te rusten. Samen met het ballistische programma van SWAROVSKI OPTIK kunt u de ballistische toren op verschillende afstanden persoonlijk instellen. Door de exacte snelheid van de kogel te meten en het soort munitie in te voeren in het ballistische programma, kunt u de instellingen (het aantal klikken) voor uw wapenconfiguratie exact bereken.

Instellen van de ballistische toren (BT)

Het is mogelijk om bepaalde modellen van de Z6(i), Z5 en Z3 richtkijkers ook achteraf nog uit te laten rusten met een ballistische toren. Heeft u een richtkijker en wilt u over lange afstand gaan schieten? De geweermakers van Geweermakerij Elspeet kunnen u verder helpen en bepalen of uw Swarovski richtkijker geschikt is voor een ballistische toren. De geweermakers kunnen u ook helpen met het meten van de kogelsnelheid voor de exacte instellingen voor uw ballistische toren. Wij raden u af om de waarden te gebuiken welke de fabrikant van de munitie op het doosje heeft geprint. De kogelsnelheid die vermeld staat op een doosje is een inidicatie. Ga voor het instellen van de ballistische toren altijd naar de schietbaan en meet uw kogelsnelheid door de munitie in uw eigen wapen af te vuren.

Swarovski PBC – persoonlijke ballistische verstelring

De waarden die u nodig heeft om uw ballistische toren over verschillende afstanden in te klikken kunnen gegraveerd worden in een kapje dat op de ballistische toren van Swarovski past. Deze PBC, persoonlijke ballistische verstelring, is bijzonder handig op momenten dat elke seconde telt. In het veld hoeft u niet na te denken over de instellingen van uw toren. U meet de afstand tot het doel en u draait de Swarovski ballistische toren voorzien van een PBC direct in de juiste positie. Vraag in de winkel bij onze verkopers naar alle mogelijkheden over een ballistische toren van Swarovski of neem contact op via mail (info@geweermakerij.nl) of per telefoon 0577 – 491 -546

Overzicht van Swarovski Richtkijker modellen met ballistische toren:

Dradenkruis Swarovski Ballistische Toren

De verschillende modellen Swarovski Optik richtkijkers met een ballistische toren worden geleverd met een dradenkruis. De dradenkruisen voor de verlichte richtkijkers met ballistische toren hebben een ‘I’ achter hun type aanduiding. De dradenkruis types zonder ‘I’ aanduiding zijn alleen leverbaar op onverlichte richtkijker modellen.

Typen Swarovski dradenkruis onverlicht voor BT:

Typen Swarovski dradenkuis verlicht voor BT:

Dradenkruis per model Swarovski richtkijker met ballistische toren:

De ballistische toren van Swarovski kan worden geleverd bij de volgende modellen richtkijkers:

Z6i 1.7-10×42 BT L
Z6i 1.7-10×42 BT SR
Z6i 2-12×50 BT L
Z6i 2-12×50 BT SR
Z6 2.5-15×44 P BT L
Z6i 2.5-15×44 P BT L
Z6i 2.5-15×44 P BT SR
Z6 2.5-15×56 P BT L
Z6i 2.5-15×56 P BT L
Z6i 2.5-15×56 P BT SR
Z6 3-18×50 P BT L
Z6i 3-18×50 P BT L
Z6i 3-18×50 P BT SR
Z5 3.5-18×44 P BT L
Z5 5-25×52 P BT
Z3 4-12×50 BT L

Modellen richtkijkers kunnen door de fabrikant worden gewijzigd. We trachten de website te voorzien van de meest recente informatie. Echter, het kan voorkomen dat er specificaties veranderd zijn. Informeer altijd in de winkel naar de specificaties en de laatste modellen. Onze vakmensen worden rechsstreeks door de mensen van Swarovski Optik geïnformeerd.