Caesar Guerini maakt authentieke hagelgeweren op moderne wijze

Het Italiaans Caesar Guerini is een wapenfabriekant dat heel mooie geweren maakt. De fabriek is gevestigd het hart van de Italiaanse wapenindustrie in de provincie Brecia, in de stad Marcheno. Caesar Guerini is opgericht door Giorgio en Antonio Guerini, twee broers die voorheen voor hun oom Battista Rizzini werkten. Het relatieve jonge bedrijf, ontstaan in 2002, is inmiddels één van de grotere hagelgeweren fabrieken van Italië. Ze namen in de afgelopen jaren Fabarm over en door hun goede klantenservice is Caesar Guerini uitgegroeid tot een gerenommeerd wapenmerk dat ook hele mooie hagelgeweren voor de jacht maakt. In 2013 is Caesar Guerini ook direct in Nederland te koop en opgenomen in het assortiment van Geweermakerij Elspeet.

Moderne fabriek

De hagelgeweren van Caesar Guerini zijn solide en mooi vormgegeven. Doordat Caesar Guerini een relatief jong bedrijf is, wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van moderne productiemethoden. Hierdoor is het mogelijk om hagelgeweren te maken met een hele hoogwaardige afwerking, maar voor een hele schappelijke prijs. Caesar Guerini maakt oa de volgende hagelgeweren voor de jacht. Wilt u weten welke Caesar Guerini’s er op dit moment aanwezig zijn in onze wapenwinkel? Check dan hier onze actuele wapenvoorraad.

De volgende modellen Caesar Guerini kunnen door Geweermakerij Elspeet worden geleverd:

Caesar Guerini Tempio / Tempio Light / Tempio Jaspe / Woodlander

Ceasar Guerini Tempio hagelgeweer

De Tempio is het basismodel voor vele Caesar Guerini hagelgeweren. Het geoptimaliseerde jachtgeweer van Caesar Guerini is in verschillende modellen en uitvoeringen leverbaar. Het bockgeweer heeft een loophaakvergrendeling en wordt in kaliber 12,  en20 geleverd. De patroonkamer is 76 mm lang (3 inch). Alle modellen kunnen worden geleverd met een 61, 66, 71 of 76 cm looplengte. De kolflengte is standaard 373 mm. De lopen zijn gemaakt van chroommolybdeenstaal en binnenkant van de lopen zijn hard verchroomd. De gravure op de bascule is met de hand afgewerkt. De loopbies van de kaliber 12 modellen is 7 mm breed. De overige kalibers hebben een 6 mm brede loopbies. De kaliber 12 Tempio geweren zijn voorzien van Caesar Guerini MaXis lopen en 5 MaXisChokes. De overige modellen hebben 5 Selectachokes. Ook is het mogelijk om de hagelgeweren met vaste chokes te bestellen.

Caesar Guerini Tempio Jaspe

Caesar Guerini Woodlander

Net als bij de Figura Light, is de Caesar Guerini Tempio Light een lichtgewicht versie van de standaard Tempio. De standaard Tempio weegt tussen de 2,6 en 3,1 kg., terwijl het Light model begint bij 2,3 tot 2,7 kg. De Tempio Jaspe en Woodlander hebben beide een vlamgeharde, donkere bascule. Deze twee modellen zijn geweren die ontworpen zijn voor de vogeljacht. De Tempio Jaspe is voorzien van een gouden fazant of eend en de Woodlander van een gouden patrijs enkel op de onderkant van de bascule. Gewicht en uitvoeringen zijn vergelijkbaar met de standaard Tempio.

Caesar Guerini Tempio Bascule

Woodlander Patrijs voor trekkerbeugel

Caesar Guerini Maxum

Caesar Guerini Maxum Hagelgeweer

De Maxum is een jachtgeweer voor de jager die de combinatie van elegantie en precisie weet te waarderen. Als eerste valt de fraai gegraveerde bascule en trekkerbeugel op. De diepe gravures zijn exclusief ontworpen door de graveurs van de Italiaanse graveerstudio Bottega Incisioni C. Giovanelli. Het eerste klasse walnotenhout van de kolf en het voorhout is voorzien van een fijn gequadrilleerd patroon en het hout is afgewerkt met een natuurlijke olie. Ten slotte is de kolf met de hand gepolijst totdat er een diepe natuurlijke glans ontstaat.

Caesar Guerini Maxum zijsloten

Caesar Guerini Maxum trekkerbeugel

Wat betreft de specificaties, uitvoeringen en gewicht, verwijzen we naar de Ceasar Guerini Tempio specificaties. De Maxum heeft in tegenstelling tot de Tempio echter een taps lopende loopbies welke mooi aansluit op de diepblauwe kleur van de lopen. Het gewicht van de Maxum varrieerd tussen de 2,8 kg. en de 3,1 kg voor de kaliber 12 modellen.

Caesar Guerini Apex

Caesar Guerini Apex Hagelgeweer

De Apex van Caesar Guerini is een vernieuwd model hagelgeweer met een luxe afwerking op basis van klassieke lijnen van Engelse hagelgeweren. Uniek aan de Apex is de lange trekker beugel welke doorloopt tot in de pistoolgreep. De trekkerbuegel heeft geen schroefjes en geeft deze Apex een hele luxe uitstraling. Op de onderkant van de pistoolgreep is een kap geplaatst voor ultieme elegantie. Voor geweren in deze prijsklasse zijn deze trekkerbeuges en pistoolgreep afwerking echt uniek. Voor de hand gegraveerde bascule zijn vier verschillende graveertechnieken gebruikt wat resulteert in een zeer gedetailleerde en fijnmazige gravures. Alle metalen onderdelen van de Caesar Guerini Apex zijn behandeld met de speciale Caesar Guerini Invisalloy® coating dat voorkomt dat het metaal gaat roesten, zonder dat de coating de gravures aantast.

Ceasar Guerini Apex trekkerbeugel

Ceasar Guerini Apex gravure

Ook de Apex modellen zijn gebaseerd op de Tempio kalbibers en specificaties en de Apex jachtgeweren kunnen worden geleverd met 66, 71 of 76 cm lopen. Het zijslotengeweer weegt tussen de 2,9 en 3,2 kilogram en wordt standaard geleverd met een enkele trekker en 5 wisselschokes. De loopbies is taps afgewerkt. De Apex is een bijzonder mooi jachtgeweer met Italiaanse elegantie afgewerkt.

Caesar Guerini Forum

Caesar Guerini Forum

Dit nieuwe hagelgeweer van Caesar Guerini is met heel veel succes in de Verenigde Staten gelanceerd en nu ook verkrijgbaar in Europa. De Forum kaliber 20 is geduchte concurrentie van bijvoorbeeld een Beretta 687 EELL Classic. De Forum is tot in de detail afgewerkt en ook de onderdelen die niet aan de oppervlakte zichtbaar zijn, zijn met de hand gepolijst en tot in de perfectie behandeld. Het hagelgeweer is met de hand gemonteerd zodat bij aflevering de wapenmakers van Caesar Guerini er ook zeker van zijn dat het geweer heel soepel werkt. De gravures zijn minuscuul en heel precies met de hand gemaakt. De lange, schroefloze trekkerbeugel die op de Apex werd geïntroduceerd, is ook op de Forum gelanceerd. De fijne gequadrilleerde Prince of Wales pistoolgreep volgt de elegante Engelse lijnen. Kortom, de Caesar Guerini Forum is een bijzonder geweer dat met de hand tot in de perfectie is afgewerkt. Heel veel klasse voor een aantrekkelijke prijs!

Ceasar Guerini Forum trekkerbeugel

Ceasar Guerini Forum gravures

De Forum is net als de Tempio modellen beschikbaar in de kalibers 12 en20  met looplengtes van 66, 71 en 76 cm. Het gewicht van de verschillende modellen ligt tussen de 2,9 kg. en 3,2 kg. Ook de Caesar Guerini Forum wordt met 5 wisselchokes geleverd.

Caesar Guerini Ellipse

Caesar Guerini Ellipse LTD SX

Met de Ellipse modellen introduceert Caesar Guerini een nieuwe generatie bock jachtgeweren die tot in de kleinste details zijn afgewerkt. De Ellipse is ontworpen om de beste handgemaakte geweren ter wereld te evenaren. Een afgeronde bascule die naadloos overloopt in de fijne ronde kolf. Elk detail is als het ware opnieuw vormgegeven, zoals de gravures die de curven van de bascule accentueren, tot en met de vormen van de trekker. Alle Ellipse modellen kunnen worden geleverd in de kalibers 12 en  20. De wapens zijn voorzien van een 76 mm patroonkamers. 66, 71 en 76 cm lopen zijn voor alle modellen en kalibers beschikbaar. De loopbies is taps en sollide afgewerkt. Standaard worden alle Ellipse modellen met 5 wisselchokes geleverd. Het grote verschil tussen de verschillende Ellipse modellen is de eindafwerking. De standaard Ellipse is voorzien van kolf van een semi-deluxe notenhoutsoort. De bascule is met enige versiersels afgewerkt en voorzien van een Caesar Guerini  Invisalloy™ beschermlaag. De Ellipse modellen hebben een gewicht variërend tussen de 2,8 kg. en 3,1 kg. De Ellipse EVO light is iets minder zwaar en weegt tussen de 2,3 en 2,7 kg. Bovendien is de Ellipse Light het eerste afgeronde hagelgeweer dat uit lichtgewicht metaal is samengesteld.

Caesar Guerini Ellipse Evo

De Ellipse EVO is fantastisch afgewerkt met topklasse notenhout voor de kolf en de gravures zijn met de hand geperfectioneerd. Het geweer ligt bijzonder elegant in de hand. De Ellipse EVO van Caesar Guerini heeft de snelheid van de vleugeltip van een patrijs, en is zo rank als een staartveer van een fazant. Een absolute aanrader voor een jager die graag met fijne hagelgeweren schiet.

Caesar Guerini Ellipse Evo trekkerbeugel

Caesar Guerini Ellipse Evo bascule en sleutel